Tudásbázis

Az itt olvasható rövid tudásbázis arra szolgál, hogy, minél többet megtudjon a kamera rendszerekről. Kényelmesebben és hatékonyabban tudja majd használni azokat.

Biztonsági kamera rendszer

Valós idejű megfigyelésre használt több részből álló rendszer. Legtöbbször kamerákat és a központi DVR/NVR egységet értjük alatta.

Kültéri biztonsági kamera rendszer

Kültéren alkalmazott időjárásnak ellenálló biztonsági kamera rendszer.

Beltéri biztonsági kamera rendszer

Beltéren alkalmazott biztonsági kamera rendszer, melynél nem követelmény, hogy ellenálljon az időjárásnak.

 

Analóg videó

Az analóg adatátvitel a digitális elődje. Habár kevésbé hatékony mint a digitális mégis a mai módszerekkel kitűnő eredményeket lehet elérni vele alacsonyabb árak mellett.

Digitális videó

A digitális forradalom a képfeldolgozást sem kerülte el. A digitális kamerák nagy felbontású képek rögzítését és vezeték nélküli Wi-Fi-s továbbítását is lehetővé teszik.

Képfelbontás

A digitális világban a képek képpontokból (pixelekből) állnak. Egy képet úgy lehet elképzelni mint egy puzzle kirakót, ahol a kirakó darabjai a pixelek. Minél több darabból áll egy kirakó annál több minden fér egy képre és minél sűrűbben vannak a kirakó darabok annál élesebb a kép. Nagy felbontású képek tehát sok képpontból állnak, és ha ezek egy monitornyi helyen jelennek meg jól kivehetővé válik minden részlet.

HD

Azaz High Definition nem jelent mást mint magas képfelbontás.

AHD kamera

AHD (Analog High Definition) kamerának nevezik azokat a kamerákat, amelyek analóg videójelet használnak, de képesek nagy felbontású képek rögzítésére.

IP biztonsági kamera rendszer

Az IP kamera a hálózaton keresztül IP címeket használva digitális jeleket továbbít, szemben az AHD analóg jeleivel. Professzionális képminőséget biztosító HD kamerák és hozzá csatlakoztatott NVR központi adatrögzítő együttese.

Router

Eszköz amely az internet eléréshez szükséges. Sok esetben az internet szolgáltató adja egyben a modemmel. Erre a készülékre csatlakoznak vezetékkel vagy Wi-Fi-vel a számítógépek, telefonok, hogy elérjék az internetet.

720p, 1080p

HD képfelbontás minőségére utaló jelzések

Megapixel

A megapixel a kamerák felbontóképességére utaló mértékegység. 1 Megapixel vagy 1Mp már elég nagy felbontás a HD képminőség eléréséhez.

PTZ kamera

Pan-tilt-zoom. Azaz a kamera forgatható, dönthető és zoomolható-e távolról.

DVR

NVR