Kamera karbantartás

A kamerák hosszútávú üzemeltetésének legjobb módja a rendszeres éves karbantartás. A kamera karbantartás nemcsak a meghibásodások ellen, hanem a váratlan meglepetések ellen is véd. Bízza a kamera rendszer karbantartást ránk, így önnek többé nem kell aggódnia a karbantartási időszakok és váratlan meghibásodások miatt.

Ajánlatot kérek

Miért fontos a kamera rendszer karbantartás?

A kültéri kamerák önmagukban időjárás állóra vannak tervezve, így azt gondolhatnánk, hogy telepítés után gondozás nélkül elvannak. Sajnos azonban ez nem teljesen igaz. Sokan hónapokig nem ellenőrzik a kamerák állapotát, csak akkor, amikor nagy ritkán történik valami. Nincs rosszabb, mint amikor későn derül ki, hogy meghibásodás történt, és szükség lenne a felvételre.

A kamera lencse és ház koszolódása

A kamera lencsét időnként tisztítani kell, ugyanis rengeteg szennyeződés rakódhat rá. Por, sár, légypiszok, pókháló és még lehetne sorolni mi minden ronthatja el a felvételt. Ez a sok szennyeződés az eső és a nap hatására idővel vastag réteget alkot, amely nem csak csúnya, de a felvételt is használhatatlanná teheti. Tisztításnál mindig ügyelni kell, hogy az üveg felületre ártalmatlan szerrel és kendővel tisztítsuk, továbbá tisztítás után még egy mikroszálas tisztítókendővel érdemes áttörölni a felületet.

Kamera környezete megváltozik

Idővel a kamera környezete is változik, új épületrészek, falak épülnek fel vagy tűnnek el. A Növényzet terebélyesedik vagy éppen kipusztul. A jó belátás érdekében érdemes a rögzítő csavarokat ellenőrizni és a kamerát újrapozícionálni vagy a növényzetet megmetszeni.

Kamera csatlakozók meghibásodása

A csatlakozókat rejtő dobozok idővel megrepedhetnek. A szél az eső és a jég folyamatosan mozgathatja a kábeleket, melytől a csatlakozók kilazulhatnak, beázhatnak. A párásodás, fagyás lassan kikezdheti a szereléseket, ezért érdemes ellenőrizni azok állapotát.

Merevlemez és a beltéri egység hibái

Habár speciális megfigyelő rendszerekben alkalmazható merevlemezeket használunk, olykor sajnos a központi egységben lévő merevlemez is elromolhat. A merevlemezek folyamatos igénybevételnek vannak kitéve. Mozgatás, hibás leállítás vagy áramszünet esetén meg tudnak sérülni, mely előbb utóbb meghibásodást okozhat. Ez sajnos gyakran csak utólag derül ki, hiszen az élőképpel minden rendben van.

A belső csatlakozások legtöbbször a központi egység állandó mozgatásától tudnak kilazulni vagy letörni. Sokszor nem is látszik a hiba, csak a felvétel hiányzik.

Tápegységek meghibásodása

A legtöbb tápegység sok évig jól működik, de sajnos előfordul, hogy néha valamelyik felmondja a szolgálatot mindenféle látszólagos ok nélkül.

Kamera szoftverfrissítés

Előfordul, hogy a központi egységhez szoftverfrissítést adnak ki. Ezeket érdemes telepíteni, hiszen hibákat és biztonsági réseket javítanak ki illetve esetlegesen új funkciókat adnak.

Mit tartalmaz a kamera rendszer karbantartás

 • Kamerák tisztítása portaszító védőszerrel, mikroszálas kendővel
 • Kamera rögzítés és irányok ellenőrzése
 • A képet zavaró növényzet visszavágása
 • Kültéri csatlakozások és szerelődobozok ellenőrzése és cseréje ha kell
 • Merevlemez ellenőrzése
 • Központi egység és csatlakozásainak átnézése
 • Központi egység szoftverfrissítése, ha szükséges
 • Tápegységek ellenőrzése

Kamera karbantartás ára

A karbantartás ára függ:

 • a kamerák számától
 • helyszín bonyolultságától (pl kamerák elhelyezkedésének magassága)
 • a gyakoriságtól

Kamera karbantartás időszak

A kamerák karbantartását javasolt elvégezni 1, de minimum 2 évente. A feladat megoldható akár személyesen is, amennyiben a kamerák elérhetőek. Ha mégsem szeretne bajlódni a dologgal, bízza a feladatot profikra: Önnek nem kell fejben tartania a dolgot, minden lejáró karbantartási időszak végén éves rendszerességgel elvégezzük a karbantartást.

Keressen minket éves karbantartással kapcsolatban vagy kérjen ingyenes tanácsadást és ajánlatot.

Szeretnék tanácsadást kérni