Kaputelefon csere, lehet hogy ideje felújítani?

Nem cseng, recseg, rossz a kép? Egy modern, okos kaputelefon sok újdonságot és kényelmet hozhat a mindennapjainkba. A kaputelefon csere nem akkora macera mint gondolnánk. Akár a régi vezetékezéssel is lehet modern távolról vetzérelhető kapucsengőnk, okos videó kaputelefonunk.

Miért lehet érdemes új videó kaputelefonra váltani?

A modern videó kaputelefonok rendelkeznek néhány igen lenyűgöző kényelmi funkcióval, de mielőtt ezeket számba vennénk nézzük meg melyek azok az igen fontos jellemzők, melyek többet adnak mint puszta kénylem.

Kaputelefon, a biztonsági rendszer része

Kevesen gondolnak bele, de a kaputelefon bizony az elektronikus biztonsági rendszer része, hiszen ezen keresztül működtetjük a bejárati ajtó vagy kapu zárat. A videó kaputelefonok ráadásul az érkező személyek azonosítására is alkalmasak. Sőt, jó esetben nem csak az érkező személyek de a kerítés és ajtó mögött megbújó tárgyak, személyek is jól láthatóak rajta.

Ezért fontos megbízható, mindig működő biztonságos rendszert választani, amely:

 • Széles 180° látószögű, akár halszem optikával, felszerelt kültéri egységgel rendelkezik
 • Nagy felbontású képet biztosít legalább 1-2 Megapixeles kamerával
 • 2 irányú kommunikációt tesz lehetővé
 • Rendelkezik kapunyitás funkcióval, nyitás akár
  • Ujjlenyomattal
  • Számkóddal
  • Arcfelismeréssel
  • kártyával, bilétával
A különbség a kamera vízszintes és függőleges látószögében óriási

Okos kaputelefon, kép, hang és kapunyitás távolról

Az okos kaputelefonok mindezek mellett számos extrát nyújtanak. Elsődleges és legfontosabb jellemzőjük, hogy távolról, mobil telefonról is elérhető minden funkciójuk. így például láthatjuk ki érkezik hozzánk anélkül hogy felkelnénk a kanapéból vagy éppen hazafelé tartva az autóban ülve. Sőt beszélhetünk a becsengető futárral is hogy hova tegye le a csomagot miután beengedtük. Számos egyéb előny közül következzen még néhány a teljesség igénye nélkül:

 • Távoli ajtónyitás, 2 irányú hang és kép
 • Integráció a kamera rendszerrel és más telefonos rendszerekkel
  • Kaputelefon felvétel rögzítés
  • Az eszközök kezelése egyazon alkalmazásaból
 • Több csengő és több beltéri egység egyidejű kezelése
 • Időzített csengő némítás

Kaputelefon csere ára

Az okos kaputelefonok ára sajnos magasabb az egyszerűbb társaikénál, de mint láthatjuk ez nem véletlen. A számos előny és extra funkcióért ki kell fizetni a különbözetet. Cserébe egy hosszú évekre jó szolgálatot tevő eszközre tehetünk szert, amely sok időt és energiát spórolhat meg felhasználójának.

Amennyiben nem új telepítés hanem kaputelefon csere történik sokat tudunk spórolni a munkadíjon, hiszen a sok gonddal járó vezetékezést elkerülhetjük. A modern videó kaputelefon rendszerek ugyanis képesek a korábbi vezetékezést használva is működni.

Kaputelefon felújítás a régi vezetékekkel

Jó hír a kaputelefon csere előtt állóknak, hogy nem kell újra vezetékezni a lakást, sőt számos vezeték nélküli megoldás is létezik. Az úgynevezett 2 vezetékes rendszerek tökéletesen működnek a régi vezetékekkel, ugyanakkor rendelkeznek minden okos funkcióval is. Amennyiben követi a linket többet is megtudhat a kaputelefonok vezetékezéséről.

Kaputelefon csere vezeték nélküli megoldásokra

Alapvetően a biztonságtechnikában a vezeték nélküli megoldások mindig extra kockázatot rejtenek. Ráadásul a vezeték nélküli eszközök tápellátását biztosítani kell. Kültéri egység esetében ez bizony elég sűrű elem cserét jelent.

Beltéri egységeknél azonban számos eszköz van amely a konnektorba dugva és a WiFi-re csatlakozva jó szolgálatot tehet.

Kaputelefon csere, Hikvision videó kaputelefonra

A Hikvision évek óta vezető biztonságtechnikai szereplő. Az Őrszem kamera Hikvision videó kaputelefonok telepítésével is foglalkozik. Amennyiben felújítaná meglévő kamera vagy kaputelefon rendszerét, vagy új rendszert telepítene keressen minket bizalommal kérdéseivel és kérjen ingyenes ajánlatot.

Érdekel a kaputelefon szerelés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *