Színes éjjellátó kamera

Éjszaka is színes felvételek készítése otthoni alkalmazásban is elérhetővé vált a Hikvision ColorVu technológiájának köszönhetően. Kipróbáltuk, mit tud a színes éjjellátó kamera.

Hikvision ColorVu színes éjjellátó kamera
Hikvision ColorVu színes éjjellátó kamera

IR led kamera

A hagyományos éjszakai kamerák infravörös fényt kibocsátó ledekkel világítják meg a tárgyakat és az azokról visszaverődő infravörös tartományba eső fényt használják az éjszakai felvételek elkészítéséhez. Mivel az IR fénytartományba nem esnek bele az általunk megkülönböztethető színek, egyszerű fekete-fehér képet készít a kamera.

Szerencsére a IR ledek is sokat fejlődtek az évek során. Az úgynevezett external IR, azaz EXIR ledes kamerákkal például nagyon jó eredményeket lehet elérni az éjszakai képminőség javításában.

ColorVu színes éjjellátó kamera

Éjszakai színes kamera képe

A színes éjszakai kamera titka röviden annyi, hogy a nagyon gyenge, környezetből érkező fényt használja fel. Legtöbb esetben a csillagok, hold, vagy utcai lámpák által kibocsátott fény kevés lenne, de a különleges lencse, érzékelő és szoftveres megoldások hármasának segítségével mégis látható színes képhez jutunk.

Korom sötétben persze mindez nem lenne elégséges így a színes éjjellátó kamerák fel vannak szerelve egy speciális lámpával is, amely csak abban az esetben kapcsol be ha a beérkező fény nem elég.

Akit bővebben érdekel a technológia, további olvasnivalót találhat a Hikvision ColorVu kamerák oldalán.

Amennyiben szeretne ingyenes tanácsot vagy ajánlatot kérni, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken.

Szeretnék tanácsadást kérni

Cover Image by Alexandr Ivanov from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *