Biztonsági kamera üzletbe

Nem is gondolnánk, milyen olcsón ki lehet építeni egy kamera rendszert kisboltokba, üzletekbe. De ami még fontosabb, hogy biztonsági kamerák üzletbe, ABC-be vagy kisboltba telepítése hamar visszahozhatja az árát, sőt megtakarításokat is hozhat.

Biztonsági kamera üzletbe és kisboltba

Kamera rendszer telepítése kisebb üzletek, boltok esetében gyorsan és könnyen megoldható. Nagy előny, hogy akár 1-2 kamerával jó lefedést lehet elérni. Mivel legtöbbször kevés üzlethelyiségről van szó, egyszerű elrendezéssel kicsi az eszközigény. A vezetékezés könnyen megoldható álmennyezet felett vagy kábelcsatornával, így a munka is olcsóbb, hisz nem tart sokáig.

Kérje akciós üzlet vagy kisbolt csomagunkat, ha csak néhány üzlethelyiségbe szeretne kamerát. A jó ár garantált.

Szeretnék tanácsadást kérni

Megtakarítás biztonsági kamerával

Egy kamera rendszert üzletekben 3 módon is lehet hasznosítani. Első és legfontosabb szerepe a megelőzésben van, legyen szó apróbb lopásokról vagy komolyabb rablásról. A második lehetőség az esetleges káresetek enyhítése a felvételek alapján. Vidéki élelemiszer boltban már az első héten tolvajt fogtak az általunk telepített rendszerrel. Végül de nem utolsó sorban az alkalmazottak felügyelete is igen fontos szempont tud lenni.

Megtakarítás megelőzéssel

Az elkövetők mindig a lehető legkisebb kockázatot keresik. Nem nehéz elképzelni, hogy kamerával nem rendelkező üzlet könnyebb célpontot jelent a bolti szarkáknak és a betörőknek egyaránt. Egy biztonsági kamera rendszer boltba telepítésével természetesen nem szűnnek meg a lopások, de ha csak 2.000 Ft kár van 1-1 esetben, havi 2 alkalom megelőzésével akár évi 48.000 Ft -ot is megtakaríthatunk, ami már majdnem a rendszer ára.

megtakarítás kamerával

Megtakarítás a felvétellel

Szomorú tény, hogy sok esetben az elkövetők régi vásárlók, vagy legalábbis visszatérő vendégek. Kisebb bolti lopásoknál egy szembesítés során rendőrség bevonása nélkül is számonkérhető a tettes. A felvétel alapján ki lehet fizettetni az elcsent árut, így megelőzve a vitákat, konfliktusokat. Egy ilyen tettenérésnek hamar híre tud menni, ami tovább növeli a megelőzés és elrettentés esélyét.

Alkalmazottak felügyelete biztonsági kamerával

Sok esetben szükséges lehet az alkalmazottak munkáját is felügyelni. Ennek nem feltétlenül a bizalmatlanság az oka.  Ilyen például:

  • Az alkalmazottak biztonsága
  • Munkafolyamatok elvégzésének ellenőrzése
  • Pénztári ki és befizetések ellenőrzése

Figyelem! A munkahelyi megfigyelés csakis az alkalmazottak tudtával és a jogszabályok betartásával történhet.

Biztonsági kamera jogszabályok munkahelyeken

A munkahelyi adatrögzítésre és megfigyelésre számos magyar és EU-s jogszabály vonatkozik. Kamera telepítés esetén a törvény előírja a kamera szabályzat és kamera tájékoztató dokumentumok meglétét. Amennyiben bővebben szeretne informálódni, olvassa el az alábbi 2 cikkünket a GDPR szabályokról és a kamerás megfigyelés szabályozásáról és jogi hátteréről.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *