Biztonsági kamera telepítés

Biztonsági kamera telepítés egy kis műszaki érzékkel és ügyességgel elvégezhető saját kezűleg is. Egy kis utánajárással és a megfelelő biztonsági kamera kiválasztásával még spórolhat is. Amennyiben inkább időt spórolna kérje ingyenes tanácsadásunkat vagy ajánlatunkat.

Szeretnék tanácsadást kérni

Vezetékes biztonsági kamera telepítés

Az alábbi posztban egy vezetékes kamera rendszer kiépítése kerül bemutatásra. Vezetékes és vezeték nélküli biztonsági kamera rendszerek telepítése közötti fő különbség az hogy egy vezetékes eszköznél meg kell oldani a kamera és a központi egység összeköttetését. Cserébe egy sokkal stabilabb zárt rendszert kapunk.

Kamera helyszínének kiválasztása

Nagyon sok múlik azon hogy hova kerülnek fel a kamerák. Mindenek előtt a kamera látószögét éjszakai látótávolságát kell figyelembe venni. Nagy látószögű kamerát érdemes egy magasabb pontra helyezni egy terület megfigyeléséhez, míg kissebb látószöggel rendelkező kamerákat lehet kritikus pontok például ajtók, kasszák megfigyelésére használni.

Fontos szempont még hogy a megfigyelő kamera olyan helyre kerüljön ahol nem lehet könnyedén elérni és megrongálni.

Központi egység (DVR/NVR) helyének kiválasztása

Központi egység helye kiválasztásának fő szempontjai az alábbiak:

  • Legyen biztonságos, elzárható helyen, hiszen itt őrizzük a felvételeket.
  • Legyen olyan helyen ahova könnyen elér a vezeték minden kamerától
  • Legyen internet hozzáférés.
  • Legyen lehetőség a monitor csatlakoztatására.
  • Legyen időjárástól védett helyen.

Biztonsági kamera felszerelése

A kamerát mindig szilárd felülethez rögzítsük erősen, legalább 3 ponton. Ha a rögzítés instabil a kép rossz minőségű lehet. Szélnek kitett helyen különösen ügyelni kell erre.

Habár a kültéri kamerák ellenállnak az időjárás viszontagságainak, nem árt a kamerát védett helyre tenni például az eresz alá. Ezzel óvhatjuk például a lencsét az elkoszolódástól, karcolódástól, jégtől.

Biztonsági kamera telepítés az eresz alatt
Kamera magasan védett helyen

Biztonsági kamera telepítés keserűpirulája a vezetékezés

A legidőigényesebb és legnehezebb feladat mindig a kamera összekötése a központi DVR vagy NVR egységgel. Fontos szempont, hogy a vezetéket is minnél jobban védjük a naptól fagytól széltől. Sok esetben az esztétikai kérdések is szerepet játszanak, hiszen egy biztonságtechnikai megoldásnál ügyelni kell a helyszín állapotának megőrzésére is. Jó ügyelni arra is hogy a vezeték ne legyen szem elött, könnyen elérhető, megrongálható helyen.

Sok esetben érdemes minőségi kábelcsatornába rejteni a vezetéket ezzel gonoskodva az esztétikáról és a védelemről egyaránt.

Kamera szerelés kábelcsatornával
Kamera szerelés kábelcsatornával

 

Kamera rendszer beállítása

Kamera rendszer kiépítése után még hátra van a beállítás. Első feladat a leírásnak megfelelő merevlemez beszerelése. Legtöbb esetben ugyanis a központi egységek nem tartalmaznak beépített háttértárat.

Ezután a DVR vagy NVR internetre kötése és a vezetékek csatlakoztatása következik.

Biztonsági kamera rendszer kiépítés vezetékei
DVR és a kábelek

A megfelelő felhasználói fiókok létrehozása és a mobil alkalmazások párosítása után egy kész biztonsági kamera büszke tulajdonsai lehetünk. Ezek a beállítások eszközönként eltérőek. Mindig kövessük az eszköz leírását illetve az interneten is sok segítséget lehet találni. Vásárlás előtt érdemes figyelembe venni, hogy az olcsó kínai eszközök felhasználói útmutatói sokszor nehezen érthetőek és hiányosak.

További kamera szerelés tippek

Kamera rendszer telepítés árak és tudnivalók. Tájékozódjon szolgáltatásainkról.

Egy remek angol nyelvű cikk azaz hogyan telepítsünk biztonsági kamerát?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *