Miért ennyi a biztonsági kamera ára?

A felismerés után, hogy szükség lenne egy biztonsági kamerára, nagyon hamar eljut az ember a második lépéshez. Vajon mennyi egy biztonsági kamera ára és mennyibe kerülne egy rendszer kiépítése?

Gyors válaszért kérje ingyenes ajánlatunkat vagy tekintse meg példa árainkat.

Ajánlatot kérek

Manapság már nem ritka a térfigyelő kamerák látványa az utcán, mégis rengetegszer azt hallani, hogy a kamera képén a tolvaj arca vagy a szabálytalan autó rendszáma nem kivehető. A kamerás megfigyelés az információs rendszerek viszonylatában hosszú múltra tekint vissza, így nagy fejlődésen ment keresztül. Ez azt is jelenti, hogy rengeteg elavult eszköz áll még mindig szolgálatban. Ha biztonsági kamerákról beszélünk, ma már csak is HD minőségű,  azaz nagy felbontású felvételeket készítő eszközökről érdemes beszélni.

Mit kaphatok 100 Euro alatt?

Röviden, semmit. Hosszabban, semmit, amivel érdemes lenne vesződni. Természetesen ez esetben is, ahogy mindig, nem 1-1 kameráról, hanem egy 4 kamerás rendszerről, kamera szettről van szó.  Egy rendszer ára legfőképpen a kamerák minőségétől és számától függ.

ip kamera rendszer
4 kamerás AHD biztonsági kamera szett

Mit tartalmaz a biztonsági kamera ára?

A biztonsági kamera rendszerek rengeteg alkatrészből állnak össze. Első és legfontosabb része a megfigyelő kamera. Ez teszi ki az ár legnagyobb részét, hiszen egy viszonylag bonyolult eszközről van szó. Ha például egy 50.000 Ft-os 4 darab HD éjjellátó kamerás szettről beszélünk, mondhatjuk hogy egy kamera ára körülbelül 10.000 Ft, ami őszintén szólva nem egy magas ár egy technikai eszközért. Az aktuális árak nagyságrendjéről könnyen tájékozódhat bárki az Amazon webes áruház megfelelő kategóriájában:

Biztonsági kamerák az Amazonon

(Külföldi vásárlás esetén senki ne felejtsen el tájékozódni a szállításra vonatkozó árakról és az adózási feltételekről.)

Mielőtt bárki vásárlásra adná a fejét érdemes tájékozódni hogy mégis milyen tulajdonságookal rendelkezhet egy biztonsági kamera.

Mi van még a szettben?

 • Kamera
 • Központi rögzítő egység
 • Vezetékek
 • Tápegységek a kamerákhoz és a központi egységhez
 • Tartozékok a szereléshez, üzemeltetéshez (távirányító, egér, csavarok)

Vezetékek? Nem is olyan apróság.

Valóban nem tűnhet nagy költségnek az a pár méter kábel, de nézzük is meg pontosan miből és mennyit használunk fel.

bnc és dc kábel
bnc és dc kábel

Az AHD kamerák legtöbbször bnc és dc kábeleket használnak. Egy kamerához 20m vezetéket számolva egy 4 biztonsági kamerás szett esetében 80m kábel jár, ami 100 Ft-os ár mellett újabb 8000 Ft-os költséget jelent.

Mit nem tartalmaz a biztonsági kamera ára?

Az extra szolgáltatások mindig plusz pénzbe kerülnek. Megfigyelő kamera rendszerek szinte sosem tartalmazzák a következőket:

 • Merevlemez a felvétel rögzítéséhez
 • Monitor vagy TV az élő kép mutatásához

Biztonsági kamera extrák

A fent említett merevlemezeket (1 TB) körülbelül 15.000 Ft-tól lehet megvásárolni, míg a egy monitort nagyjából 25.000 Ft-tól kaphatunk szinte bármilyen műszaki szaküzletben. Természetesen a kamerák árát nagyban befolyásolja a gyártó népszerűsége és az eszköz minősége is. A legfontosabb tényező mégis az, hogy:

 • Milyen a kamera felbontása, képminősége, éjjeli látótávolsága
 • IP kamera vagy AHD kamera
 • Vezetékes vagy vezeték nélküli kamera
 • Milyen a kamera látószöge

Kamera távoli megfigyelés, elérés

Ez az egyik legkeresettebb extra funkció, mondhatni szinte alapnak számít. Kevesen tudják viszont, hogy ehhez a technológiához egy igen költséges szoftvert és infrastruktúrát kell működtetni, így sok esetben ennek is ára van. Egy profi szolgáltatás ára kürülbelül 2 – 15 Euro között van havonta kameránként, szolgáltatás minőségétől függően. Szerencsére léteznek ingyenes szolgáltatók, akik nem a végfelhasználók fizetéseiből tarjták fent magukat, ennek minden előnyével és hátrányával.

Biztonsági kamera telepítés ára

Az alábbi táblázat közelítő értékeket tartalmaz közepes árfekvésű, viszont ár-érték arányban kiemelkedő kamerákból. Természetesen a különböző cégek különböző ajánlatokat adnak. A táblázat arra szolgál, hogy egy összehasonlítási, mérlegelési lehetőséget adjon. Nagy eltérés esetén érdemes utána kérdezni az okoknak.

A táblázat nem tartalmazza a kamera szerelési munkadíjat, ami minden esetben egyedi kalkuláció eredménye és a helyszín bonyolultságától függ. Árainkat megtekintheti az alábbi linken.

Kamera telepítés árak

 

Kamera szett rész1 MP AHD kamera2 MP IP kamera
4 db kamera40.000 Ft60.000 Ft
Központi egység20.000 Ft25.000 Ft
1 TB 3.5" SATA Merevlemez15.000 Ft15.000 Ft
Monitor25.000 Ft25.000 Ft
Távoli elérés0 Ft 0 Ft
Összesen100.000 Ft 125.000 Ft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *