Biztonsági kamera otthonra 1.

A biztonsági kamerák sokféle típusúak, és látszólag végtelen funkcióval rendelkeznek. A hatalmas választék láttán ijesztőnek feladatnak tűnhet hogy eldöntsük, melyik a legmegfelelőbb biztonsági kamera otthonra. Ebben az útmutatóban található információk megadják a szükséges tudást a biztonsági kamera vagy kamerák megtalálásához, amelyek segítenek megőrizni otthona és családja biztonságát.

Otthoni biztonsági kamera típusok

A legegyszerűbb módja a kamerák csoportosításának, a kültéri kamerák és beltéri kamerák megkülönböztetése. Mivel a legtöbb szolgáltatás és funkció megegyezik a kültéri és beltéri kameráknál, nincs értelme további felbontásnak. A cikk első felében a beltéri biztonsági kamera szettekkel fogunk foglalkozni.

Milyen a jó biztonsági kamera otthonra?

Ahhoz hogy eldöntsük melyik a legjobb biztonsági kamera otthonra az alábbi tulajdonságokat kell mérlegelni. Egyes kamerák nagyon jó éjjelli látótávolsággal rendelkeznek míg mások széles látószöggel bírnak vagy éppen mozgathatóak. Mindig az adott hely igényei szerint kell kamrát választanunk. Amennyiben nem biztos milyen kamerára lenne szüksége kérje ingyenes tanácsadásunkat.

Szeretnék tanácsadást kérni

Alap biztonsági kamera funkciók

Mozgásérzékelés

Mozgásérzékelős kamerák képesek üzenetek, riasztások továbbítására akár email címre is, hogy gyanús aktivitás esetén megfigyelhesse a helyzetet.

Kamera látószög

A kamera látószöge arra utal, hogy milyen széles területet lát be egy kamera az adott pozícióból. Hatással van az elhelyezendő kamerák számára, helyére és a kép élességére.

Hangfelvétel

Egyes kamerák rendelkeznek beépített mikrofonnal más kamera rendszerekhez külön mikrofon vásárolható, amellyel hangfelvétel is rögzíthető. Mindez működhet a másik irányba is. A telepített kamera rendszerhez kötött hangszórókkal hangot továbbíthatunk.

Felbontás

A felbontás a kép tisztaságáért felel. Nagy felbontású képek esetén könnyebben kivehetőek, azonosíthatóak az arcok és a rendszámok. A felbontás befolyásolja a rögzíthető videó hosszát.

Wifi kamera

Wi-Fi-s kamera képes vezeték nélküli kommunikációra, ami könnyű szerelhetőséget biztosít és nincs kitéve a vezeték elvágás veszélyének. Vezeték nélküli IP kamera esetében a hatótáv jelenthet problémás korlátokat.

Éjjellátó kamera

A kamera éjjelátó képessége fontos tényező, ugyanis a gyanús események jelentős része éjszaka történik. Az éjjelátó képesség a beépített infra ledek számától és minőségétől függ, ezért a legfontosabb azt figyelembe venni, hogy milyen távolságban kell a kamerának éjszaka ellátnia.

Mozgathatóság, PTZ

Mozgatható, forgatható kamera képes nagyobb területet lefedni mint egy fix kamera. Egyes kamerákkal zoomolni azaz ráközelíteni is lehetséges egy pontra.

Biztonsági kamera ár

Természetesen az ár kulcs kérdés kamera rendszer telepítésekor. Nagyban függ a kamera tulajdonságaitól, ezért érdemes az igényeinknek leginkább megfelelő kamera szett beszerelése.

Beltéri otthoni biztonsági kamera

Beltéri biztonsági kamera otthonra
Beltéri biztonsági kamera otthonra

A megfelelő kamera minden CCTV rendszer kulcsa. Az alábbi kamerák mind Wifi kompatibilisek és rendelkeznek a gyártó álltal nyútott appal a távoli megfigyeléshez és vezérléshez.

KameraFelbontásPozitívumNegatívum
Vimtag beltéri IP kamera
Vimtag VT-361 HD
720p120° forgás és 320° dőlés

Mikrofon és hangszóró, 2 irányú kommunikáció

Alacsony ár
Látómező nagysága nem ismert
Amcrest vezeték nélküli kamera
Amcrest
1080pJó felbontás

25 láb éjjeli látótávolság

Mikrofon és hangszóró, 2 irányú kommunikáció
Magas ár
Nest ip kamera
Nest cam indoor
1080pJó felbontás

Nagy 130° -os látószög

Mikrofon és hangszóró, 2 irányú kommunikáció
Ismeretlen éjjeli látótávolság

Magas ár

PTZ hiánya, nem mozgatható
Arlo biztonsági kamera otthonra
Arlo Wire-Free VMS3130
720p25m éjjeli látótávolság

Jó 110° látószög

Kültéren is használható
Nincs mikrofon és hangszóró

Magas ár
Dlink biztonsági kamera otthonra
D-Link DCS-932L
480iAlacsony ár

Beépített mikrofon
Alacsony felbontás

PTZ hiánya, nem mozgatható

Vimtag VT-361 PTZ kamera

vimtag wifi ip kamera

A Vimtag VT-361 HD otthoni biztonsági kamera kiváló befektetés minden lakástulajdonos számára. A kamera PTZ azaz 3-szoros zoom és mozgás funkcióval kiemelkedik a többi eszköz közül. A 2 irányú kommunikáció ritka az önálló kamerák között. A VT-361 720p felbontással rendelkezik, ami nem a legmagasabb de még mindig nagy felbontásúnak tekinthető, így nem kell aggódni a kép tisztasága miatt. Ráadásul az ár 100 dollár alatt van. Ugyancsak erős vásárlói véleményeket kap az Amazon-nál, átlagosan négycsillagos minősítéssel több mint 4.700 értékeléssel.

Megnézem az Amazonon

Nest Cam Indoor

Nest beltéri wifi ip kamera

A Nest Cam egyike a drágább önálló otthoni biztonsági kameráknak, cserébe nagy hangsúlyt fektet a nagyfelbontásra és zökkenőmentes integrálására a Nest otthoni automatizálási csomag többi részével. Kétirányú beszélgetési képességgel és hihetetlen 8-szoros digitális zoommal rendelkezik. A Nest Cam nem rendelkezik forgatás vagy döntés képességekkel, de óriási 130 fokos látómezőjével a mozgás nem is nagyon szükséges. Bár a Nest Cam ára közel 200 dollárba kerül, többszörös egységek megrendelésére vonatkozó kedvezmények találhatók. Átlagos vásárlói minősítése az Amazon-on négy csillag.

Megnézem az Amazonon

 

A cikk folytatódik a következő otthoni biztonsági kamera posztban.

Ha teheti olvassa el az eredeti angol nyelvű cikket is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *